CRM en CMS

CT Project

Updated on

Bekijk ook de uitleg waarvoor je het contenttype project in kunt zetten in het artikel overzicht van contenttypes.

Uitgangspunt is dat de website tweetalig is. Dit betekent dat elk stuk content op ru.nl zowel in het Nederlands als Engels wordt aangeboden en elk contenttype dus ook vertaald moet worden. Lees meer hierover in de invoerinstructie Vertalingen.

Tab: Inhoud
  • Ga naar inhoud > inhoud toevoegen
  • Klik op 'Project'

Je start altijd met bewerken van de Nederlandse taalversie. Wanneer je de verplichte velden ingevuld en opgeslagen hebt, krijg je de mogelijkheid om een vertaling aan te maken. Betreft het content die alleen in het Engels aangeboden moet worden? Wijzig dan voordat je begint met invoeren onder 'Taal' de taalvariant naar Engels.

Veld Beschrijving
1. Titel* De hoofdkop van het project. Deze wordt ook als paginatitel gebruikt (zichtbaar in interne overzichten, op kaartweergaves en in zoekresultaten), wanneer je deze niet overschrijft in de SEO-tab. Gebruik bij een onderzoeksproject de officiële titel van het project. Als de titel te lang is, gebruik dan de ondertitel.
2. Ondertitel Ondertitel van het project. Gebruik bij een onderzoeksproject de officiële ondertitel van het project (dit is het deel na de dubbele punt).
3. Samenvatting* Korte beschrijving van maximaal 250 karakters. Deze wordt weergegeven onder de paginatitel in interne overzichten en kaartweergaves. Lees over een goede samenvatting.
4. Projectbeschrijving* De inhoudelijke beschrijving van het project. Informatie over resultaten, partners en financierders kun je verderop kwijt.
5. Secties Met secties (contentblokken) kun je extra alinea’s, afbeeldingen, media met tekst, video, uitklappers en webformulieren aan je beschrijving toevoegen.
6. Looptijd: begindatum* De datum waarop het project is gestart of zal starten. Via de opties onder 'weergave' kun je kiezen of je ook de dag en/of maand van de begindatum toont op de pagina. Deze weergave wordt ook toegepast op een eventuele einddatum.
Looptijd: einddatum (weergave) Geef aan of je ook een einddatum wil tonen op de pagina en zo ja, in welke vorm. Kies je voor 'geen einddatum tonen' wordt bij de looptijd alleen de startdatum vermeld. Kies je voor tonen als 'tot heden', wordt de looptijd getoond als "[startdatum] tot heden". Kies je voor 'einddatum tonen' moet je ook de datum waarop het project eindigt invullen en wordt de looptijd getoond als "[startdatum] tot [einddatum]". De einddatum mag zowel in het verleden als in de toekomst liggen.
Veld Beschrijving
1. Hero Grote afbeelding die bovenaan de pagina wordt getoond.
2. Tegel Afbeelding ('thumbnail') die wordt getoond in overzichten, zoekresultaten en sociale media.
Resultaten De resultaten van het project. Denk aan cijfers, (wetenschappelijke) publicaties, demo's en dergelijke.
Ook deze informatie kun je aanvullen door middel van secties (contentblokken). 
3. Projectleden In- en/of externe medewerkers die betrokken zijn bij het project.
4. Algemene omschrijving over financiering Toelichting op de financiering van het project.
5. Financiering De naam en/of het logo van een financierder en/of een link naar hun website.
Als er veel financiers zijn kunnen ze ook ingevuld worden in het tekstvak als een (link)lijst zonder de logo’s erbij.
Veld Beschrijving
1. Partnerinformatie: Algemene omschrijving over partnerschap Toelichting op de partners van het project. Bij een onderzoeksproject hoeven Radboud Universiteit en faculteiten niet apart benoemd te worden.
Partner De naam en/of het logo van een pertner en/of een link naar hun website.
3. Contactinformatie Toelichting op de mogelijkheden om contact op te nemen voor meer informatie over het project.
4. Contactpersoon Medewerker waarmee iemand contact kan nemen (meestal degene die het project heeft aangeleverd).
5. Projecttype* Selecteer het type project. Kies uit ICT, Onderwijs, Onderzoek, Organisatorisch / HR, Vastgoed. Onderzoeksprojecten worden automatisch ontsloten via het centrale overzicht met onderzoeksprojecten. Projecten van een ander type moeten handmatig een plek in het menu krijgen. 
6. Organisatieonderdeel Organisatieonderdeel dat betrokken is bij de inhoud / het onderwerp van het project. (Niet: het organisatieonderdeel dat de content in het CMS beheert).
Er kunnen meerdere organisatieonderdelen gekoppeld worden.

Metadata en gerelateerde content

Op de tab inhoud kun je ook metadata toevoegen aan je project. Lees meer over het belang van deze informatie in het artikel Metadata.

Veld Beschrijving
1. Thema Bij onderzoeksproject: selecteer één of meerdere onderzoeksthema's waarover het project gaat. Voorkeur max 2-3.
2. Toon op corporate overzichten Als het een project van type 'onderzoek' betreft: Indien je daarvoor de rechten hebt, kun je aanvinken dat het project getoond moet worden in het centrale onderzoeksprojectoverzicht op de website. Vink dit alleen aan als het project relevant is voor een breed publiek, niet alleen voor medewerkers/studenten.
3. Doelgroep Geef aan voor wie dit project interessant is.
4. Trefwoord Het trefwoord dat je wil gebruiken om dit project samen met andere projecten voorzien van dit trefwoord te kunnen tonen. Lees hoe dit werkt.
5. Rubriek Niet invullen. 
6. Bekijk ook Verwijs eventueel naar andere projecten die over hetzelfde onderwerp gaan.
Tab: SEO

De SEO-tab komt op elk contenttype terug. De tab wordt deels ingevuld vanaf andere velden van het contenttype. Toch is het verstandig om te kijken of je de SEO-informatie kunt verbeteren. 

  • Klik op opslaan.
  • De velden 'titel' en 'samenvatting' in de tab SEO worden gegenereerd op basis van de ingevoerde informatie op de tab 'inhoud'. 
  • Lees welke verbeteringen je kunt doen in de invoerinstructie voor SEO (tab).
Previous Article CT Nieuwsbericht
Next Article CT Regeling