CRM en CMS

CT Training

Updated on

Bekijk ook de uitleg waarvoor je het contenttype training in kunt zetten in het artikel overzicht van contenttypes.

Uitgangspunt is dat de website tweetalig is. Dit betekent dat elk stuk content op ru.nl zowel in het Nederlands als Engels wordt aangeboden en elk contenttype dus ook vertaald moet worden. Lees meer hierover in de invoerinstructie Vertalingen.

Vooraf
  • Om duplicate (dubbele) content te voorkomen is het mogelijk om aan één training meerdere trainingsedities toe te voegen waarbij specifiek voor die startdatum velden kunnen worden ingevuld.
  • Optioneel kunnen de volgende tabs toegevoegd worden:
    • Programma
    • Docenten
    • Kosten & Inschrijven
  • Indien een tab is aangemaakt wordt de informatie die in de back-end is ingevuld onder de tabs 'inhoud' en 'trainingeditie', aan de voorkant getoond onder een tab met kop 'Algemeen'. Indien tabs niet gebruikt worden dan worden deze ook niet getoond (inclusief 'algemeen').

Overzichten

  • Er zijn 2 centrale overzichten voor trainingen, met eigen filtermogelijkheden: taaltrainingen en aanbod voor professionals
  • Een training verschijnt altijd maar één keer in zoekresultaten, waarbij in de training de verschillende trainingsedities/startdata worden getoond. Dit werkt als volgt wanneer een bezoeker een centraal trainingsoverzicht filtert:
    • Als de bezoeker filtert op kosten, kan het zijn dat er 3 startdatums/edities gevonden worden. Deze worden in 1 zoekresultaat getoond, omdat er ook maar één url is.
    • Als er startdata zijn in maart, april en mei en je filtert als bezoeker op startmaand, dan is dit ene zoekresultaat zichtbaar in zowel maart, april als mei. 

Let op: zijn er meerdere trainingsedities/startdata? Dan dien je na het verstrijken van de datum handmatig de desbetreffende trainingseditie te verwijderen!

Tab: Inhoud
  • Ga naar inhoud > inhoud toevoegen
  • Klik op 'Training'

Je start altijd met bewerken van de Nederlandse taalversie. Wanneer je de verplichte velden ingevuld en opgeslagen hebt, krijg je de mogelijkheid om een vertaling aan te maken. Betreft het content die alleen in het Engels aangeboden moet worden? Wijzig dan voordat je begint met invoeren onder 'Taal' de taalvariant naar Engels.

Veld Beschrijving
1. Titel* Naam van cursus, training of postacademische opleiding. Deze wordt getoond als hoofdkop van de training. Hij wordt ook als paginatitel gebruikt (zichtbaar in interne overzichten, op kaartweergaves en in zoekresultaten), wanneer je deze niet overschrijft in de SEO-tab.
2. Hero Grote afbeelding wordt getoond bovenaan de pagina.
3. Tegel Afbeelding ('thumbnail') die wordt getoond in overzichten, zoekresultaten en sociale media. Wanneer je geen afbeelding toevoegt, wordt op deze plekken een placeholder-afbeelding in de vorm van een trainingsicoontje getoond.
4. Beschrijving* Korte, wervende omschrijving. Wordt getoond als inleiding. Gebruik geen links, koppen, bold of cursief in de inleiding.
5. Samenvatting* Korte beschrijving van maximaal 250 karakters. Deze wordt weergegeven onder de paginatitel in interne overzichten en kaartweergaves. Lees over een goede samenvatting.
6. Body* De inhoudelijke beschrijving van de cursus, training of opleiding.
Informatie over begeleiding, data, kosten, deelnemers etc. kun je elders kwijt.
7. Secties Met secties (contentblokken) kun je extra alinea’s, afbeeldingen, video, media en tekst, banners en testimonials toevoegen, plus een kolomindeling maken. Houd de inhoud beperkt om te voorkomen dat de pagina te lang wordt
8. Type onderwijs* Selecteer het soort onderwijs. Dit wordt gebruikt als filteroptie in het centrale overzicht 'onderwijs voor professionals'. Staat de gewenste optie er niet bij? Neem dan contact op met de taxonomiebeheerder.
9. Niveau Optioneel: selecteer het niveau: beginner, halfgevorderd of gevorderd.
Dit wordt getoond in de factsheet en gebruikt als filteroptie in het centrale overzicht 'taaltrainingen'.
10. Studie uren Het aantal studieuren dat deelnemers moeten investeren in het onderwijs.
Dit wordt getoond in de factsheet.
11. Studielast (ECTS) Studielast in aantal ECTS punten. Dit wordt getoond in de factsheet.
12. Studieduur (doorlooptijd) De doorlooptijd van de studie. Voor de toekomstige ontsluiting van aanbod voor professionals in landelijke portals. Wordt niet getoond op de pagina.
13. Eindresultaat Selecteer indien van toepassing welk eindresultaat de deelnemer kan behalen na afronding van het onderwijs.
Wordt getoond in factsheet en gebruikt als filteroptie in centrale overzicht 'onderwijs voor professionals'
14. Accreditatie Indien van toepassing: de accreditatie-instantie en de hoeveelheid accreditatiepunten die je krijgt na het volgen van de training. Dit wordt getoond in de factsheet. Het is mogelijk om meerdere instanties met verschillende punten toe te voegen. Bij Accreditatie kun je ook 'in aanvraag' invullen.
15. Toelatingseisen De toelatingseisen of vereiste voorkennis (inclusief aanvangsniveau van de doelgroep). Dit wordt getoond in de factsheet.
16. Contactinformatie Voeg contactinformatie toe. Dit wordt getoond als apart contactblok, onder de factsheet.
17. Aanbieder Het organisatie-onderdeel dat de training organiseert. Dit wordt getoond in de factsheet en gebruikt als filteroptie in het centrale overzicht 'onderwijs voor professionals'.
Formulieren

Aan CT training kunnen 3 formulieren worden toegevoegd: 

  1. Aanmeldformulier: om direct in te kunnen schrijven voor het onderwijs, als dit reeds mogelijk is.
  2. Vraag brochure of offerte aan: om een brochure of offerte aan te vragen, of een ander soort formulier naar keuze.
  3. Houd me op de hoogte formulier: om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe startdata.

Je kunt kiezen tussen 'geen formulier' (als het formulier (nog) niet van toepassing is), een formulier gemaakt in Drupal, of een extern formulier (bv. een CMS-formulier):

  • Extern formulier : voeg de link naar het externe formulier toe.
  • Drupal formulier: zoek het formulier op door te zoeken op de titel van het formulier. Onder 'instellingen voor webformulier' kun je aangeven of het aanmeldformulier open of gesloten is, of kun je een periode plannen waarin het formulier open staat. 

Na het toevoegen van een formulier, wordt er automatisch een knop getoond bovenaan de webpagina (onder de inleiding, boven de tabs), met de volgende knoptekst:

  • bij aanmeldformulieren: 'Inschrijven'
  • bij brochure-/offerteformulieren: standaard is de knoptekst 'vraag brochure aan', maar het is mogelijk een eigen knoptekst in te vullen (bijvoorbeeld: vraag offerte aan of plan je intakegesprek).
  • bij houd-me-op-de-hoogte-formulieren: 'Houd me op de hoogte'
Veld Beschrijving
1. Meer informatie Een link naar pagina waar bezoeker nog meer informatie kan vinden. Deze wordt getoond onder bodytekst, boven startdatum/startdata.
2. Downloads Een eventueel bestand met aanvullende informatie (brochure, voorwaarden, etc.)
3. Intellectueel eigendom De juridische eigenaar van de training, wanneer dit niet de Radboud Universiteit is. Bijvoorbeeld wanneer een training wordt gegeven die door een derde partij is ontwikkeld. 
4. Sorteerdatum De sorteerdatum bepaalt op welke positie in de agenda een training wordt weergegeven en wordt automatisch voor je gevuld. Standaard worden trainingen in agenda-overzichten getoond op basis van de startdatum van de eerstvolgende trainingseditie. Zodra deze in het verleden ligt, wordt gebruikgemaakt van de startdatum van de eerstvolgende trainingseditie. Als er geen volgende toekomstige startdatum wordt gevonden, dan wordt de sorteerdatum leeg gemaakt. Overschrijf de datum in dit veld alleen wanneer er technisch iets mis is gegaan. 
5. Gerelateerde content Verwijs eventueel naar andere trainingen of cursussen waar de bezoeker ook in geïnteresseerd kan zijn.
Tab: Trainingseditie

Om duplicate content te voorkomen is het mogelijk om aan één training meerdere trainingsedities toe te voegen. Per startdatum kunnen worden ingevuld: startdatum, unieke code, onderwijsvorm, voertaal, aantal sessies, bijeenkomsten, kosten, verberg kosten, toelichting kosten, kortingen, vrijgesteld van btw, intakegesprek, maximaal aantal deelnemers, deadline inschrijving, locaties, plaats, docenten.

Alle ingevulde informatie wordt onder een 'uitklapper' getoond op de trainingspagina (indien van toepassing: op het tabblad algemeen).

  • Klik op > Training Editie toevoegen

Let op: zijn er meerdere trainingsedities/startdata? Dan dien je na het verstrijken van de datum handmatig de desbetreffende trainingseditie te verwijderen!

Veld Beschrijving
1. Startdatum De startdatum (en optioneel de aanvangstijd). Indien dit leeg wordt gelaten, wordt onder startdatum de tekst 'nader te bepalen' getoond.
Einddatum De einddatum (en optioneel de eindtijd). Hierdoor wordt de training ook getoond in overzichten als de startdatum in het verleden ligt, zolang de einddatum niet is verstreken. De einddatum wordt niet getoond op de webpagina.  
2. Startdatum Een toelichting op de startdatum. Houd het kort en feitelijk: op de tab 'Programma' kan uitgebreide toelichting worden gegeven.
Bijvoorbeeld: In overleg wordt samen met u het aantal bijeenkomsten en de startdatum bepaald.
3. Unieke code Een unieke code van deze trainingseditie waar de bezoeker aan kan refereren als deze contact opneemt.
4. Onderwijsvorm Of deze trainingseditie op locatie of online gevolgd moet worden, beide, of dat de deelnemer zelf mag kiezen tussen een van de twee vormen.  
5. Voertaal Voertaal van de training. Dit wordt ook als label in zoekresultaten getoond.
6. Aantal bijeenkomsten Uit hoeveel bijeenkomsten deze trainingseditie bestaat (een getal).
7. Bijeenkomsten De data en duur van de bijeenkomsten, als het er meerdere zijn. Klik op item toevoegen om extra bijeenkomsten toe te voegen.
8. Kosten* Een bedrag in euro's. Laat staan op 0 om het woord 'Gratis' te tonen op de webpagina.
9. Verberg kosten Met dit vinkje kun je de kosten op de trainingspagina verbergen. Het ingevulde bedrag wordt dan alleen gebruikt voor de filteroptie in trainingsoverzichten.
10. Toelichting kosten Een tekstuele toelichting over de kosten. Houd het kort en feitelijk: op de tab 'kosten en inschrijving' kan uitgebreide toelichting worden gegeven.
Bijvoorbeeld: De kosten voor maatwerk zijn afhankelijk van uw wensen. Vraag daarom een offerte aan.
12. Korting(en) Eventuele kortingsmogelijkheden. Houd het kort en feitelijk: op de tab 'kosten en inschrijving' kan uitgebreide toelichting worden gegeven.
13. Vrijgesteld van BTW Als de deelnemer geen btw hoeft te betalen. Dit wordt weergegeven als: "Vrijgesteld van btw: Ja"
14. Intakegesprek Als er een intakegesprek plaatsvindt voorafgaand aan de training. 
Dit wordt weergegeven als: "Intakegesprek: Ja"
15. Maximaal aantal deelnemers Het maximum aantal deelnemers (een getal). Dit is enkel ter informatie voor geïnteresseerden. Inschrijvingen worden niet bijgehouden; als de training vol is dien je de informatie zelf aan te passen.
16. Deadline inschrijving De datum waarop men zich uiterlijk kan inschrijven. Na het verstrijken van de datum wordt de knop 'inschrijven' niet meer getoond, tenzij er een andere editie is waar men zich nog voor kan inschrijven.
17. Locatie(s) Een locatie uit Drupal of een externe locatie (naam locatie en optioneel link).
18. Plaats De plaatsnaam waar de training wordt gegeven.
19. Docent(en) De medewerker van de Radboud Universiteit of externe gastdocent die de training geeft. Medewerkers worden getoond met link naar hun profielpagina (indien die is aangemaakt door de medewerker).
Tabs: Programma, Docenten, Kosten & Inschrijven

Wanneer er veel informatie/toelichting nodig is over de aangeboden cursus, training of opleiding dan is het mogelijk om een of meer van de volgende 3 tabs toe te voegen:

  1. Programma
  2. Docenten
  3. Kosten & Inschrijven

Via secties (contentblokken) kun je informatie aan de tab toevoegen. Op de tab Docenten kun je bijvoorbeeld via het blok 'content toevoegen' medewerkers van de Radboud Universiteit ophalen uit Drupal en tonen.
Door gebruik te maken van het blok 'Twee kolommen', kun je aanvullende soorten contentblokken toepassen, zoals het blok 'document', waarmee je bijvoorbeeld een document met het volledige studieprogramma kunt toevoegen.

  • De titel van de verschillende tabs kan niet worden gewijzigd.
  • De tab kan worden geactiveerd door een vinkje te zetten bij 'Toon tab'. Dit maakt het mogelijk om bij een gepubliceerde training content voor te bereiden maar nog niet te tonen.

Let op: Indien toon tab is geselecteerd dan is de tab ook in de Engelse vertaling actief. Je kunt dit niet uitzetten voor één vertaling.

Tab: Metadata

Op de tab inhoud kun je ook metadata toevoegen aan je training/bijeenkomst. Lees meer over het belang van deze informatie in het artikel Metadata.

  • In Drupal worden velden in een contenttype die van toepassing zijn op beide taalvarianten (Nederlands en Engelse vertaling) op de vertaling verborgen om conflicterende wijzigingen te voorkomen. Als de oorspronkelijke taal van het contenttype Nederlands is, moet je de metadata velden aan de Nederlandse kant bewerken.
  • De combinatie van de geselecteerde metadata bepaalt in welke agenda/opleidingsoverzicht(en) de training 'automatisch' wordt getoond. Er zijn overzichten die standaard gevuld worden, daarnaast kan met behulp van paginatype 'lijstpagina' een trainingsoverzicht handmatig samengesteld worden.
Veld Beschrijving
1. Doelgroep De doelgroep die deel kan nemen aan dit onderwijs.
Let op: afhankelijk van doelgroepselectie wordt de training wel/niet getoond in de agenda voor medewerkers of studenten. Zie voor meer informatie het artikel Evenementenoverzichten
2. Kanaal* Vink aan: website. (Er wordt nog gewerkt aan de koppeling met Radboud Recharge).
3. Toon op corporate overzichten Als je voldoende rechten hebt, kun je hiermee ervoor zorgen dat de training ook getoond wordt in de corporate agenda. Heb je geen rechten hiervoor, dan kan je hiertoe een verzoek indienen via [email protected].
4. Trainingskanalen

Bepaal in welk overzicht het onderwijs moet worden getoond:

  • Taaltrainingen: taalcurssussen zoals die van Radboud In'to Languages)
  • Onderwijs voor professionals: trainingen en opleidingen gericht op mensen die reeds een opleiding in het hoger onderwijs hebben voltooid, zoals bij- en nascholing, postacademisch onderwijs, onderwijs voor docenten in VO, etc.)


Valt je training niet in een van deze groepen, vink dan geen kanaal aan.

5. Taal taaltraining De taal van de taaltraining. Dit wordt gebruikt als filteroptie in het centrale overzicht 'taaltrainingen'.
6. Type taaltraining De vorm waarin de taaltraining wordt aangeboden. Dit wordt gebruikt als filteroptie in het centrale overzicht 'taaltrainingen'.
7. Trefwoord Het trefwoord dat je wil gebruiken om deze training samen met andere trainingen voorzien van dit trefwoord te kunnen tonen. Lees hoe dit werkt.
8. Vakgebied Het vakgebied waar de training betrekking op heeft. Dit kan gebruikt worden om lijstpagina's mee samen te stellen. Lees meer in artikel Pagina: Lijstpagina (overzicht)
9. Interessegebieden Het interessegebied(-en) waar de training onder valt. Dit wordt gebruikt als filteroptie in het centrale overzicht 'Onderwijs voor professionals'.
10. Thema Het onderzoeksthema waar de training op betrekking heeft. Dit kan gebruikt worden om aanbod te bundelen op thema in een lijstpagina.
Tab: Sectie

Indien de training wordt aangeboden door een organisatie-onderdeel dat een eigen sectie heeft, selecteer je hier de sectie waartoe het onderwijs behoort. Bij het selecteren van een sectie wordt de URL van de training gerelateerd aan di van de sectie. Ook wordt de training weergegeven in de vormgeving van de geselecteerde sectie.

Standaard staat 'Corporate' aangevinkt.

Tab: SEO

De SEO-tab komt op elk contenttype terug. De tab wordt deels ingevuld vanaf andere velden van het contenttype. Toch is het verstandig om te kijken of je de SEO-informatie kunt verbeteren. 

  • Klik op opslaan.
  • De velden 'titel' en 'samenvatting' in de tab SEO worden gegenereerd op basis van de ingevoerde informatie op de tab 'inhoud'. 
  • Lees welke verbeteringen je kunt doen in de invoerinstructie voor SEO (tab).
Previous Article CT Testimonial
Next Article CT Opleiding